Το Φηροστεφανι της Σαντορινης

Το Agali Houses βρίσκεται στο Φηροστεφάνι, σ’ ένα σημείο που ονομάζεται Αγκαλιά, γιατί μοιάζει με μια αγκαλιά στην καρδιά της καλντέρας. Κάποτε από εδώ περνούσε μονοπάτι που οδηγούσε σε μια μικρή παραλία στην καλντέρα. Με τα χρόνια το μονοπάτι σβήστηκε, αλλά η ομορφιά και η μεγαλοπρέπεια της καλντέρας παραμένουν αναλλοίωτα για να αισθανθείτε και να ζήσετε τη μοναδική τους αύρα μέσα από τη φιλοξενία του Agali Houses. 

To Agali Houses βρίσκεται στη Σαντορίνη, ένα από τα πιο όμορφα νησιά της Ελλάδας και έναν από τους κορυφαίους προορισμούς του παγκόσμιου τουριστικού χάρτη. Η μαγευτική καλντέρα, η θέα στο απέραντο γαλάζιο μιας ήρεμης θάλασσας, η χαλαρωτική αύρα, ο λαμπερός ήλιος και οι μοναδικοί πολιτισμοί που αναπτύχθηκαν στο νησί συνθέτουν τα κύρια χαρακτηριστικά του νησιού.

Το Φηροστεφάνι, το χωριό που βρίσκεται το Agali Houses, αποτελεί τη φυσική προέκταση στη βόρεια πλευρά των Φηρών και μια από τις πιο όμορφες περιοχές του νησιού με καταπληκτική θέα στο ηφαίστειο και τη θάλασσα. Το όνομα του χωριού σημαίνει το «στεφάνι» των Φηρών, το Φηροστεφάνι και είναι μια από τις κομψές, ήσυχες και περιποιημένες γειτονιές της Σαντορίνης. 

Εδώ θα βρείτε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα εστιατόρια του νησιού που σερβίρουν από ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, ιταλικές σπεσιαλιτέ και σούσι. Επίσης, υπάρχουν και αρκετές επιλογές για καφέ και ποτό με θέα στο ηφαίστειο για να απολαμβάνεται όλες τις ώρες της μέρας.

Ακολουθώντας το μονοπάτι που ξεκινά από την είσοδο του Agali Houses, και έχοντας πάντα στο πλευρό σας το ηφαίστειο, την καλντέρα και τη θάλασσα, φτάνετε στα Φηρά σε 10 μόλις λεπτά.

Πως θα έρθετε

Το Agali Houses βρίσκεται στο Φηροστεφάνι της Σαντορίνης, πολύ κοντά στην εκκλησία του Αγίου Γερασίμου. Αν έρχεστε με το αυτοκίνητο σας αφού περάσετε τα Φηρά και με κατεύθυνση προς την Οία παρκάρετε στην πλατεία της εκκλησίας ή στο δημοτικό πάρκινγκ, που η είσοδός του βρίσκεται ακριβώς απέναντι. 

Η στάση του λεωφορείου βρίσκεται ακριβώς μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Γερασίμου. Θα χρειαστεί να πάρετε το λεωφορείο που ξεκινά από τον κεντρικό σταθμό των λεωφορείων στα Φηρά που κάνει τη διαδρομή προς την Οία.

Στη Σαντορίνη μπορείτε να γεμίσετε τις μέρες σας με μια σειρά από δραστηριότητες που θα σας φέρουν ακόμα πιο κοντά στην ιστορία, τις παραδόσεις και τις ιδιαίτερες ομορφιές του σαγηνευτικού νησιού της Σαντορίνης. Σας παρουσιάζουμε μια σειρά από δραστηριότητες στη Σαντορίνη. 

Για περισσότερες πληροφορίες οι άνθρωποι του Agali Houses είναι στη διάθεσή σας για να σας προτείνουν, αλλά και να κανονίσουν τις λεπτομέρειες των εκδρομών και των δραστηριοτήτων σας. 

 

Αποστάσεις

Από τα Φηρά: 1 χλμ
Από τη στάση του λεωφορείου: 250 μ.
Από το Σούπερ Μάρκετ: 250 μ. 
Από το αεροδρόμιο: 10 χλμ.
Από το λιμάνι: 12 χλμ.
Από τη μαρίνα της Βλυχάδας: 15 χλμ.

 

QUICK BOOKING